'EEN SOORT HADES' 

-Theaterkrant ★★★★
-Volkskrant ★★★★
-Telegraaf ★★★★
Scroll voor meer                                                                            

Na een half jaar verbouwen nemen we op 4 januari de Douwe Egbertszaal weer in gebruik. We openen de nieuwe zaal met de spraakmakende voorstelling ‘Een soort Hades’ van Theater Utrecht. Regisseur en artistiek leider Thibaud Delpeut baseerde zijn ‘Hades’ op het moderne meesterwerk van de gevierde en omstreden Zweedse toneelschrijver Lars Norén (1944): een portret van een groep patiënten, hun familie en verzorgers in een psychiatrische inrichting. 

meer info | recensies | bestel

Article - Image

Vorig seizoen regisseerde Thibaud Delpeut ‘Phaedra’ bij Theater Utrecht, met ‘Een soort Hades’ geeft hij een vervolg aan zijn werk rondom de eeuwige zoektocht van de mens naar duiding en zingeving. De voorstelling wordt gespeeld door een ensemble van vijftien acteurs met o.a. Peter Blok en Guy Clemens. 

Adventure seats
Theater Utrecht biedt een uitzonderlijke theaterervaring. Speciaal voor ‘Een soort Hades’ is een aantal exclusieve zitplaatsen beschikbaar óp het toneel, tussen de karakters uit de voorstelling. Het aantal ‘adventure seats’ is beperkt, dus wees er snel bij! 

meer info | bestel

Het verhaal speelt zich af in een psychiatrisch ziekenhuis, een wereld die Norén van binnenuit leerde kennen toen hij zelf korte tijd opgenomen werd na een depressie. Hij portretteert met een reeks onvergetelijke karakters de groeiende groep verschoppelingen in onze maatschappij. Net als Norén zet Delpeut de zwakkeren in onze samenleving centraal in een tijd van maakbaar geluk en afbrokkelende zorg.

opening Douwe Egbertszaal

2/10
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...