Khôra prikkelt alle zintuigen 

Nanine Linning is een choreografe die altijd op zoek is naar nieuwe manieren om haar werk te presenteren. Ze wil alle zintuigen prikkelen en werkt daarom vaak samen met bekende kunstenaars of (mode)ontwerpers. Voor de voorstelling Khôra werkt Linning samen met multitalent Bart Hess en met food designer Remco Vellinga, tevens chef-kok van stadsrestaurant Zindering. Wij vroegen Remco hoe hij betrokken raakte bij deze dansvoorstelling. 

 

 

boek hier je tickets  


Chef-kok Remco Vellinga: “Ik heb al eerder samengewerkt met Nanine Linning. Bij de dansvoorstelling Cry Love, zo’n tien jaar geleden in Amsterdam, verzorgde ik het diner op het podium van de Stadsschouwburg. Door dans en eten te combineren, wordt een breed spectrum van de zintuigen aangesproken. Voor Khôra ontwikkelde ik een diner, een geurconcept én een hapje vooraf. Ter voorbereiding heb ik eerst de voorstelling bekeken: waar gaat het over en wat doet het met je? Dan komen de ideeën vanzelf.” 

“Om de smaakpapillen aan te spreken, krijgen de gasten bij binnenkomst een klein hapje. Dat hapje verwijst naar de Waterfall dress, een spectaculaire grote jurk, ontworpen door Bart Hess, die te zien is in de foyer. Ik verbond dat met waterdruppels, wat resulteerde in een transparante bonbon. In de bonbon zit een klein bloemknopje, dat zorgt voor een enorme smaakexplosie in de mond. Dat bloemknopje veroorzaakt de speekselvloed, dus eigenlijk ontstaat er een soort waterval in je mond.”  

“Geurmachines, verdekt opgesteld, blazen af en toe geuren de zaal in. Zo wordt de bezoeker, bewust of onbewust,  geuren gewaar, die weer associaties oproepen.”  

 

Durf jij je over te geven aan deze totaalervaring? 

 

 

 

 

 

Khôra: prikkelt alle zintuigen

2/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...