Nieuwe perspectieven (Get Lost)_143

NIEUWE PERSPECTIEVEN

Frie Leysen zet zich ervoor in om niet-westerse theaterproducties in Europa een podium te geven. Zij maakt zich sterk voor artiesten uit alle hoeken van de wereld die ons een compleet ander perspectief op onze tijd en onze wereld kunnen bieden, als we hen daartoe tenminste de kans geven. De rol van kunst is niet om te ‘pleasen’, vindt Frie Leysen. Integendeel. "Kunst moet ons laten zien waar het pijn doet in onze samenleving, in onze wereld.” Als samensteller van Get Lost en vanuit het verlangen het publiek iets bijzonders te laten ervaren, koos zij vier voorstellingen - uit China, Australië, India en Argentinië - die dit seizoen in slechts enkele Nederlandse theaters te zien zijn. Stadsschouwburg Utrecht is daar één van. 

TAKE IT SLOW

In de serie Get Lost is o.a.  Sharira/Fire Desire  te zien, een mix van Indiase dansstijlen, yoga en martial arts. Deze choreografie van Chandralekha is een ode aan het vrouwelijk lichaam, maar ook aan traagheid. Langzaam en met een ijzeren beheersing beweegt danseres Tishani Doshi haar lichaam in complexe vormen. Eerst solo, later met een mannelijke partner. De bewegingen in combinatie met de muziek van de Gundecha Brothers geeft hun ontmoeting een sensueel en hypnotiserend karakter. 

Danseres Tishani Doshi heeft een passie voor ‘slowness’. In haar TedX-lezing praat zij over traagheid als een vorm van luxe die we lijken te verliezen in onze tijd. 

MEER GET LOST

In april is ook  Adonde van los Muertos – Lado A  (Waarheen de doden gaan – Kant A) van Grupo Krapp te zien. Krapp vroeg tien kunstenaars uit de dans, het toneel en de film hun kijk te geven op de dood.

Nieuwe perspectieven (Get Lost)

5/11
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...