Dat is de kunst

Hoe lees, kijk en luister ik…?

‘Dat is de kunst!’ is een reeks van zes workshops voor wie eens wil snuffelen aan ‘serieuze kunst’. Kenners en liefhebbers nemen je mee in hun passie voor een bepaalde kunstvorm. Zo is er bijvoorbeeld een spoedcursus literatuur, een lesje jazz of een seminar muziektheater. De reeks is een gezamenlijk initiatief van de Bibliotheek Utrecht, TivoliVredenburg, Stadsschouwburg Utrecht en de Kunstuitleen. De prijs per workshop is slechts € 5, inclusief een drankje! Op 22 februari was de aftrap van de reeks met de workshop ‘Hoe luister ik naar klassiek?’ in TivoliVredenburg. 

Wat vonden de bezoekers ?  


Waarom mag je de volgende workshops niet missen volgens de bedenkers?

Lees meer

“Soms barst ik bijna in tranen uit om een schilderij of muziek. Ik voel wel iets, maar snáp het niet. Daar zou ik zelf graag meer handvatten voor hebben, en dat biedt ‘Dat is de kunst!’
(Saskia Tilanus – programmeur Stadsschouwburg Utrecht) 

 

 

 

 

 

“Een concertpodium of theater kan soms misschien overkomen als een donker, onbetreedbaar bastion. Met deze serie willen we een vlammetje van nieuwsgierigheid aansteken zodat je eens uit je comfortzone en bij ons naar binnen stapt. Er wacht zoveel moois!”
(Tessa van Hagen – programmeur TivoliVredenburg) 

 

 

 

"Hoe meer je van iets weet, hoe interessanter het wordt! Dat geldt voor mij voor beeldende kunst maar net zo goed voor muziek, theater en poëzie. Hoe fijn is het dat je in deze serie kan ontdekken waar je hart sneller van gaat kloppen? Je hoeft niets te weten, je kunt heerlijk gaan ervaren en zo wat kennis opdoen. Perfecte combinatie toch?"
(Renée Beurskens – programmeur Kunstuitleen Utrecht) 

“Ik weet best veel van kunst, maar bijna niets van klassieke muziek en theater. Het lijkt me heel leuk om vaker naar een concert of voorstelling te gaan maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Daar hebben vast meer mensen last van... Gelukkig kan ik zelf ook aan alle workshops meedoen!” (Yavanne van Tiggelen – programmeur Bibliotheek Utrecht) 

 

 


Dat is de kunst

7/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...