Maartje Kloeg

nieuwe medewerker Informatie & Verkoop

Maartje Kloeg werkt sinds oktober 2018 in het team van Informatie & Verkoop. Daarvóór werkte ze als programmacoördinator bij Parnassos Cultuurcentrum en als woonbegeleider bij verschillende asielzoekerscentra. Toen lonkte het avontuur en besloot ze een half jaar alleen op reis te gaan, naar Zuid-Amerika.  

 

Maartje, wat heb je van deze ervaringen meegenomen naar Stadsschouwburg Utrecht? Bij Parnassos heb ik op organisatorisch en inhoudelijk vlak veel geleerd en dat komt mij nu ook van pas bij de schouwburg. Door mijn baan bij het asielzoekerscentrum kan ik beter met stressvolle momenten omgaan. De dagen lopen daar vaak anders dan je van tevoren bedenkt, je leert je hoofd daardoor koel te houden. En tijdens mijn reis heb ik mijzelf uitgedaagd, bijvoorbeeld door te gaan paragliden. Ik heb er een portie lef door gekregen en kan nu nog beter omgaan met onverwachte situaties.  

 

Wat zijn je werkzaamheden precies? Het is een mix tussen educatie en publiekswerving. Qua educatie heb ik regelmatig contact met scholen. Wij organiseren als schouwburg namelijk veel (rand)activiteiten voor scholieren, zowel voor het primair als voor het voortgezet onderwijs. Zo hebben wij op maandagen vaak vierhonderd kinderen in huis die naar voorstellingen komen kijken. Qua publiciteit heb ik vaak contact met gezelschappen en denk ik na over hoe ik een voorstelling het beste kan promoten. Bijvoorbeeld door het opstellen van een nieuwbrief of een bericht op Facebook.

 

Hoe komt het dat je cultuuronderwijs zo belangrijk vindt? Ik heb een culturele en creatieve opvoeding gehad. Mijn eerste theaterbezoeken hebben zeker iets in mij losgemaakt en ik vind talentontwikkeling heel belangrijk. Nu ik voor de schouwburg werk, kan ik daar zelf aan bijdragen. Ik hoop dat de scholieren door het zien van een bepaalde voorstelling of door andere educatieve activiteiten getriggerd worden in het ontwikkelen van hun blik op zichzelf en de wereld. Ja, ik vind het mooi als dat gebeurt. Zo kwam ik hier in de schouwburg laatst jongeren tegen die ik nog kende uit het AZC. Als die twee werelden samenkomen, word ik daar heel gelukkig van!    

 

Wat moeten we echt gaan zien in de laatste maanden van dit seizoen? Malcolm X  gaat echt een topavond worden! Het is een theaterconcert door twintig performers die het dak eraf spelen met jazz, blues, hiphop en afrobeat. Ook moet je echt The future is now III  bezoeken op 3 mei. Een minifestival in de schouwburg door jonge talentvolle theatermakers met voorstellingen op ongewone locaties, zoals het trappenhuis of de kantoortuin. Zo kom je nog eens ergens!

Interview Maartje

8/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...