Theatertips voor thuis

 

 

Volle zalen 

In het televisieprogramma Volle Zalen volgt Cornald Maas dit seizoen zes iconen van de Nederlandse podiumkunsten. Hij is bij belangrijke (privé-)momenten en schetst zo een intiem portret van o.a. Danny Vera, Olga Zuiderhoek, Hans Kesting en Jeroen van Merwijk. 

 

naar de website 

Tips voor thuis blok 1

ITALive 

Internationaal Theater Amsterdam heeft een nieuw initiatief in het leven geroepen: ITALive. Via een livestream kun je meemaken wat er op dat moment op hun podium aan het Leidseplein gebeurt. Zo spelen zij op 27 november ‘De stille kracht’, live te volgen vanuit je luie stoel thuis. ITALive is een blijvende uitbreiding van het programma dus houd hun website in de gaten voor meer online aanbod.

 

naar ITALive 

Tips voor thuis blok 2

Jeugdvoorstelling Falling Dreams 

Bekijk ‘Falling Dreams’ online, de voorstelling waarmee Het Filiaal Theatermakers een Zilveren Krekel won voor meest indrukwekkende jeugdproductie. Je komt terecht in het dromende hoofd van een tiener, waar zomaar van alles kan gebeuren. 

 

kijk op theaterflix 

 

 

Tips voor thuis blok 3

Vlogs & podcasts van Anne Neuteboom 

Cabaretière Anne Neuteboom zit niet stil. Haar show ‘Hit me baby one more time’ ging bij ons in november helaas niet door, maar ze heeft een YouTube-kanaal met hilarische filmpjes en een podcast waarin ze pikante verhalen vertelt: Neut’s Boeketreeks. Dus genoeg om je online mee te vermaken! 

 

bekijk de vlogs van Anne 

luister naar Neut’s Boeketreeks op Spotify 

Soundcloud 

iTunes 

Tips voor thuis blok 4

DOX

In de Wij zijn DOX Podcast praat radiomaker Dionne Verwey met performer Merel Pauw en regisseur Jip Vuik van DIEHELEDING over de voorstelling ‘1001’. Een hiphop- theatervoorstelling vol zwoele beats en hete verhalen gebaseerd op de eeuwenoude Arabische verhalen van duizend-en-een-nacht.

 

beluister op Spotify 

Tips voor thuis blok 5

Patrick Nederkoorn

Patrick Nederkoorn, een echte verhalenverteller en cabaretier, gaat in ‘Ik betreur de ophef’ op zoek naar wat hem bezielde om ooit gemeenteraadslid te worden. Het is een grappige maar ook pijnlijke inkijk in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. De voorstelling kreeg vorig seizoen lovende reacties en is nu te bekijken via cultuurticket.nl

 

bekijk op cultuurticket.nl  

Tips voor thuis blok 6

CZ@Home – Culturele Broedplaatsen

Op het YouTube-kanaal van Culturele Zondagen wordt je meegenomen langs de culturele broedplaatsen van Utrecht. Je ziet gesprekken met initiatiefnemers en krijgt een mooi kijkje in de spreekwoordelijke keuken. Zo kun je toch betrokken blijven bij veel mooie culturele initiatieven die Utrecht te bieden heeft.

 

bekijk op YouTube 

Tips voor thuis blok7

NPO Start

Op NPO Start zijn verschillende cabaretshows van grote namen te bekijken. Denk aan André van Duin, Roué Verveer, Alex Klaassen, Wim Helsen, Claudia de Breij en Marc-Marie Huijbregts. Het aanbod is groot dus zeker de moeite waard om eens te bekijken.

 

naar NPO Start 

Tips voor thuis blok 8

We Are Public

Met een lidmaatschap van We Are Public krijg je toegang tot een ultieme selectie voorstellingen, films, concerten en exposities. Je bent verzekerd van een aanbod dat vooruitstrevend, grensverleggend en coronaproof is. Ze bieden namelijk nu ook online programma’s aan, zoals Swan Lake The Game van o.a. Club Guy & Roni.

 

bekijk het aanbod 

Tips voor thuis blok 9

BonteHond

Theatergezelschap BonteHond heeft een hele webpagina ingericht met allerlei thuis- activiteiten voor de jonge theaterliefhebber: voorstellingen, sketches, oefeningen en andere leuke dingen, zoals een podcast en instructies om thuis een toffe dans te leren.   

 

dat moet ik zien 

Tips voor thuis blok 10

Theater Rotterdam vanuit huis

Ook Theater Rotterdam heeft een heleboel tips verzameld, voor jong en oud, om te bekijken, te beluisteren of te lezen. Je vindt er o.a. de podcast-versie van ‘Helpdesk’ van Wunderbaum en het online platform OFFBEAT, waarop Theater Rotterdam de verhalen vertelt die verder gaan dan de voorstellingen.

 

meer tips uit Rotterdam 

Tips voor thuis blok 11

Tips voor thuis

4/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...