“Ik ga meestal naar jeugdtheater”

                                    De keuze van bezoeker Jeanine Niemendal

 

 

“Gemiddeld ga ik zo’n zes tot acht keer per seizoen naar de schouwburg. Vanwege mijn werk als theatermaker en -docent is het ook logisch dat ik regelmatig voorstellingen bekijk. Eigenlijk ga ik meestal naar jeugdtheater. Ik vind dat landschap in Nederland heel interessant. Het is creatief en out of the box en heeft een goede verhouding tussen humor en verwondering, er zit vaak een soort poëzie in. Naast het feit dat ik het leuk vind heeft het ook een praktische reden; ik ben alleenstaande moeder van twee, dus als ik naar het theater wil moeten ze mee. Ik ga ook wel eens naar volwassen toneel, maar dat vind ik toch minder ontspannen. 

Vanwege mijn werk kijk ik technisch naar voorstellingen. Ik ga dan naar kunst met een grote K en dat is minder relaxed genieten. Als ik wel voor de ontspanning ga en ik wil wat anders is het eerder dans of muziek. Meestal bereid ik me wel voor op een seizoen, sommige dingen zijn toch snel uitverkocht. Ik zit middenin een eigen voorstelling dus ik heb nu nog geen tijd gehad om te kijken wat er gaat komen.

 

Er zijn wel bepaalde toneelgroepen waar ik graag naar kijk zoals Artemis, Houten Huis, Het Filiaal  en Kwatta. Hopelijk ben ik er nog op tijd bij!”


Keuze van Jeanine Niemendal

13/17
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...