Kijkje achter de schermen: onderhoud

 

“Waar ik de grootste kick uithaal? Dat iets zo snel is opgelost dat niemand doorheeft dat er überhaupt iets is gebeurd.” – Tim Keuben

 

 

lees meer

Als coördinator onderhoud komt hij overal en heeft hij met veel verschillende bedrijven en collega’s te maken. “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de schouwburg er altijd tiptop uitziet. Voor zowel bezoekers als collega’s. Van het klimaat tot hoe schoon de toiletten zijn, maar ook het schilderwerk, vloeronderhoud en de verlichting. Als ik mijn werk goed doe, dan hebben mijn collega’s ook een platform waarop zij hun werk goed kunnen doen.”

Wat zijn bijzondere werkzaamheden?

"Voor ons zijn veel van de werkzaamheden vanzelfsprekend: hang- en sluitwerk aan de deuren, het wassen van de toneeltoren, het diepreinigen van de keuken, onderhouden van vloeren. Alles wat je pas opvalt als het stuk is of stuk raakt. Sommige werkzaamheden zie je niet, omdat het diep in de schouwburg gebeurt. Nu is de firma Strukton bijvoorbeeld bezig met het vervangen van de luchtfilters. Die filters zitten daar om tegen te gaan dat blaadjes of stofdeeltjes ons gebouw binnenkomen bij het aanzuigen van verse lucht."

Wat zijn de uitdagingen?

"De schouwburg is een locatie die altijd in beweging is. De uitdaging is om werkzaamheden zó te plannen dat de bezoekers en collega’s daar geen last van hebben. Én dit goed te communiceren. Verwachtingen managen is ook een groot deel van mijn werk. Niet alles kan meteen. Daarnaast heb je ook nog rekening te houden met de planning van de bedrijven die je inschakelt."

Wat is voor jou een bijzondere plek?

"Het is altijd bijzonder om op het dak van de toneeltoren te staan met het uitzicht op Utrecht. Ook is het altijd bijzonder om op een leeg toneel te staan. Op zo’n moment sta ik er bij stil dat dát is waar we het voor doen. Voor de ultieme theaterervaring en gastbeleving."

Kijkje achter de schermen

9/17
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...