Tips van onze programmeurs:

‘The wedding is een must see’ 

Lucia Claus

Lucia Claus, directeur

“Ik kijk dit seizoen op de eerste plaats uit naar voorstellingen die gelukkig worden hernomen zoals de zesdelige theaterthriller ‘The Nation’ van Het Nationale Theater. Ook ‘The wedding’ van Gecko die ik zag in Londen is een must om te zien. Het is een meeslepende dansvoorstelling met een verhaal maar zonder tekst.”

 

video The wedding 

video The Nation 

Agenda_afbeelding Lentespecials_blok 3
Saskia Tilanus, programmeur

“Op de voorstelling ‘Under pressure’ verheug ik me. Het is een soort experiment, heel erg spannend. Twee makers van Het Zuidelijk Toneel gaan de grote zaal bespelen om te kijken of ze dat kunnen. Het zijn kleine zaal-makers en ze zijn ontzettend goed, maar deze voorstelling spelen ze als een soort test voor een groot publiek. Heel gewaagd, want het kan dus ook enorm floppen.”

Agenda_afbeelding Lentespecials_blok 2
Ivette van Ooijen, hoofd programmering

“Als hoofd programmering ben ik natuurlijk breed georiënteerd, maar grote internationale dansvoorstellingen zijn wel echt mijn paradepaardjes. Ik ben er trots op als het lukt om die hierheen te krijgen.

Dit seizoen krijgen we twee geweldige Afrikaanse producties, Kirina  (video en uit Spanje komt er een heel mooie flamencovoorstelling, ‘Cuentos de Azúcar’ van Eva Yerbabuena.” 

Agenda_afbeelding Lentespecials_blok 1

Tips van de programmeurs

4/17
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...