Saint Amour trekt door het land 

Schrijf een gedicht en maak kans op twee vrijkaarten!

SAINT AMOUR

In deze 23ste editie van het jaarlijkse literatuurfestijn Saint Amour draait het allemaal om Herman Brusselmans. Weinig schrijvers hebben zo vaak en zo verscheiden over de liefde geschreven als hij: teder, cynisch, burlesk en melancholisch. Brusselmans wordt in Utrecht bijgestaan door schrijfster Stella Bergsma en geïnterviewd door Rick Honings. Naar goede gewoonte is er ook veel muziek; geen dwarsfluiten en hobo’s, maar stevige rock-‘n-roll van Tim Vanhamel (frontman van Millionaire).

WIN

Wil je kans maken op twee vrijkaarten? Schrijf een gedicht van maximaal 6 regels over de liefde. Stuur het voor 3 maart naar actie@ssbu.nl of post het op onze Facebookpagina met #saintamour. Onder alle inzendingen verloten we twee vrijkaarten voor Saint Amour op woensdag 8 maart om 20.00 uur in de Douwe Egbertszaal.

VEELSCHRIJVER  HERMAN BRUSSELMANS

Herman Brusselmans studeerde Germaanse filologie te Gent, waarna hij in de bibliotheek van een ministerie in Brussel ging werken. Over deze tijd in zijn leven gaat zijn doorbraakroman De man die werk vond (1985). Het boek kreeg een vervolg met Nog drie keer slapen en ik word wakker (1999). Het werk van Brusselmans wordt gekenmerkt door een hoog autobiografisch gehalte, waarin drank, seks en verveling terugkerende thema's zijn. Als veelschrijver brengt Brusselmans soms wel twee boeken per jaar uit, zijn oeuvre omvat momenteel meer dan zeventig boeken. Bovendien schrijft hij verschillende columns per week. Brusselmans groeide uit tot een van de best verkopende schrijvers van Vlaanderen. Zijn roman Ex Drummer werd in 2007 zelfs verfilmd. 

BOEKENACTIE

Heb je Brusselmans’ boek ‘Guggenheimer koopt een neger’ in huis? Neem het mee naar Saint Amour en je ontvangt bij de kassa van de schouwburg een tegoedbon t.w.v. € 5. Bibliotheekpashouders krijgen € 2,50 korting op de volwassenenprijs van Saint Amour.  lees meer  

Saint Amour

4/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...