ZIN op Zondag is hét wekelijkse talkshowprogramma van Stadsschouwburg Utrecht, iedere zondag van 12.00 tot 13.30 uur in Zindering. Deze keer nodigen we je uit voor een spelletjesmiddag met inhoud: The Guilty Games. Moeremans & Sons voeren spelenderwijs gedachte-experimenten uit met het publiek, bijvoorbeeld in The Moral Auction over waarde en moraal: Wat ben je bereid in te zetten voor nooit meer een gestolen fiets? Een week lang je afval in zee dumpen? En wat is een levenslange garantie op de gezondheid van je partner je waard? Matthijs IJgosse, acteur bij Moeremans & Sons vertelt er meer over.Waarom maken jullie The Guilty Games?

“Als iemand je bovenstaande vragen tussen de soep en de patatten door zou stellen, zul je een kort gesprek hebben. De wetten van het spel echter maken fanatiek en bevrijden ons van een benauwend realisme. In het echt zullen ook weinigen onder ons een hotel op de Kalverstraat bezitten of de gevangenis kunnen verlaten zonder te betalen... Daarom maken we The Guilty Games. Omdat de dood ons mild maakt, maar het spel fanatiek. En omdat we binnen de grenzen van een spel gedachten kunnen exerceren die daarbuiten - misschien onterecht - nog als pervers worden beschouwd.”

Wat mogen bezoekers dus verwachten?
“Een niet-belegen filosofisch gedachte-experiment of een spelletjesmiddag met inhoud. Wij nemen het spel en de spelregels mee, het publiek de spelende mens in zichzelf. Verwacht geen voorstelling vóór, maar een spel mét het publiek. En als je participatietheaterharen dan recht overeind gaan staan: we hebben liever je Kolonisten van Catan-mentaliteit dan dat je je handgenaaide Shakespearekostuum en cursus method acting mee naar Zindering sleept. En voor wie dan nog twijfelt, is er altijd nog de spek en bonen-plek aan de zijlijn.” .  

Wanneer worden The Guilty Games in Zindering gespeeld?
De eerste game is The Moral Auction op zondag 19 februari. Op 26 maart gaan we een groots epos bij elkaar pimpampetten in onze natte spelletjesdroom The PimPamPassion (18+). En op 23 april zoeken we voor Je Kerfstok de meest fanatieke memoryspelers in Zindering om een aantal gouden combinaties te maken die nog niet eerder met elkaar verbonden waren…”

ZIN op Zondag biedt elke week voedsel voor de geest. De toegangsprijs is € 15 inclusief een dik belegde boterham. 
Bekijk het overzicht op onze website  

 

 

 

 

Speel mee met The Guilty Games!

3/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...