BELEEF EEN ROMANTISCH WEEKEND

In het weekend van 17 t/m 19 maart staan bij ons twee voorstellingen van het Nationale Toneel centraal: Tasso en Jeanne d’Arc. Beide toneelteksten komen uit de Romantiek (ca. 1800-1850) en gaan over typisch ‘romantische’ vragen als: ‘Hoe kan ik van betekenis zijn’ of ‘Hoe red ik de wereld?’ Met een zwaard, zoals Jeanne d’Arc? Of met kunst, zoals Tasso? En wat moet ik daar voor opgeven? 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JEANNE D'ARC
Een groots verhaal over radicalisering en liefde
17 en 18 maart 20.00 uur

 

Sallie Harmsen speelt Jeanne d’Arc in deze romantische tragedie van Friedrich Schiller. In de regie van Theu Boermans is Jeanne een jonge vrouw die gelooft in haar goddelijke opdracht. Wanneer in de oorlog tussen Frankrijk en Engeland de Franse koning op het punt staat het op te geven, verschijnt er een stralend meisje uit de provincie: Jeanne d’Arc. Zij beweert van God de opdracht te hebben gekregen de Engelsen te verdrijven. Niets lijkt haar te kunnen stoppen. Tot ze op het slagveld plotseling tegenover de jonge Engelse luitenant Lionel staat. Dan moet ze vechten met zichzelf, en met de liefde.  
info | bestel 

 

BEKIJK DE VLOG VAN SALLIE HARMSEN
TASSO
Een muzikaal stuk over obsessief liefhebben
19  maart 20.00 uur

 

Dit stuk van Goethe vertelt het tragische levensverhaal van de Italiaanse dichter Torquato Tasso. De excentrieke kunstenaar probeert zijn grote liefde te veroveren met zijn kunst, maar hij wordt afgewezen. Zijn wereld stort in. Als hij de werkelijkheid niet naar zijn hand kan zetten met zijn kunst, dan moet alles maar kapot, besluit Tasso, hijzelf incluis. Regisseur Theu Boermans: “In de emotionele rollercoaster waarin Tasso en zijn vriendenkring belanden, verbergt zich ook het verlangen van de moderne mens een vrij en creatief individu te zijn”.  info | bestel 

Romantisch weekend met Het Nationale Toneel

2/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...