Tweetakt 2017_283

Festival Tweetakt viert dit jaar zijn 15-jarig jubileum in Utrecht! Tweetakt is uitgegroeid tot een internationaal kunstenfestival voor alle leeftijden, met theater, dans, muziek en (interactieve) beeldende kunst. De jubileumeditie van Tweetakt vieren we onder meer met twee unieke projecten waarin Utrechters zélf een rol gaan spelen: Gala en THE DEMOCRATIC SET.

In de voorstelling Gala brengt de beroemde Franse choreograaf Jérôme Bel een twintigtal Utrechtse dansers samen: een bonte, multiculturele mengelmoes van professionals en amateurs, kinderen en volwassenen, dik en dun, klein of juist lang. Gala gaat over het verlangen om op een podium te staan en iets te delen met het publiek.

lees meer  

Tijdens Tweetakt zet het Australische Back to Back Theatre in de binnenstad THE DEMOCRATIC SET neer: een soort kijkdoos. Iedereen kan hier een ultrakorte live-act uitvoeren. Alles mag! De acts worden gefilmd en de opnames worden gemonteerd tot een bewegend stadsportret dat op 8 april vertoond wordt op de Neude. De opnamedagen zijn van 4 t/m 6 april. Om een idee te geven: THE DEMOCRATIC SET stond in 2014 in Edinburgh, met deze prachtige film als resultaat.  

Meer weten of zelf meedoen?  lees meer  

Naast deze bijzondere projecten laat Tweetakt ook een reeks voorstellingen zien met kinderen in de hoofdrol. Bijvoorbeeld  Hoe de grote mensen weggingen en wat er daarna gebeurde  van Theater Artemis en Het Zuidelijk Toneel. Hierin nemen kinderen uit het publiek de plaats in van de acteurs. De voorstelling is een ode aan theater, autonomie, fantasie en kinderlijke overmoed, onderwerpen die vaker terugkomen tijdens het festival. Je kunt Tweetakt bezoeken van 31 maart t/m 16 april in de theaters en van 2 april t/m 28 mei op Fort Ruigenhoek. Vanaf eind februari staat het hele  programma online. 

Tweetakt 2017

10/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...