Liefde in tijden van klimaatverandering

“Met All Over – Acts of Love wil ik gewoon een mooi liefdesverhaal vertellen” - Marcus Azzini

lees meer


acts all over blok1

All Over - Acts of Love is een unieke samenwerking tussen Toneelgroep Oostpool en dansgezelschap ICK Amsterdam. Het is geen cross-over, maar een voorstelling waarin acteurs en dansers naast en door elkaar hun eigen discipline beoefenen. Het stuk toont de ontwikkeling van de liefde tussen twee mannen. “Zonder muziek, maar met een prachtig toneelbeeld, indringende poëtische teksten en sierlijke sensuele choreografieën”, aldus Theaterparadijs.

 

Wat onderscheidt deze romance van andere liefdesverhalen?
Regisseur Marcus Azzini: “Op het eerste gezicht zijn het gewoon twee mannen van begin dertig die leven in een metropool. Maar al snel wordt duidelijk dat ze leven in onze tijd, waarin de klimaat- verandering aanhoudend in onze nek hijgt. Hoe leef je daar nu mee? Wat betekent dat voor hun liefde? Wat doet dat met hen? 

acts all over blok2

Wat zegt de titel All Over – Acts of Love? 
“Het eerste deel wil zeggen: wat als alles voorbij is en de wereld echt op is? Maar het betekent ook zoiets als all over each other zijn. Acts of love verwijst naar liefde als een serie handelingen. Liefde is iets wat je doet, misschien nog wel meer dan iets dat je voelt. Dat kan ook raken aan de psychologie van een stel dat lang bij elkaar is. Wat doet het met je om een heel leven met één iemand door te brengen, wat doet het met je lichaam om vijftig jaar naast dezelfde persoon in bed te liggen?”

acts all over blok3

“Omdat ik liefde zie als iets dat je kunt doen of maken, kun je ook in het theater liefde creëren. Als ik speel dat ik van jou houd en jij ervaart dat als liefde, ook al weet je dat ik een rol speel, dan is dat liefde. Je moet het als een spel blijven zien. Als je na al die jaren zo met elkaar bent versmolten, is het leuk om elkaar te blijven verrassen en je steeds weer af te vragen: wie wil ik nu zijn? Die versmelting en het bespelen van de liefde staat centraal in deze voorstelling.”

 

Hannah van Wieringen schreef voor ‘All Over - Acts of Love’ een nieuwe theatertekst. Marcus Azzini: “Zij bedenkt altijd sterke dialogen, die heel erg van nu zijn. Ze weet mooi te vangen hoe echte mensen met elkaar praten, maar beschrijft het net wat poëtischer.”
Volgens Van Wieringen zou ‘Liefde in tijden van klimaatverandering’ ook een goeie titel zijn voor deze ontmoeting tussen dans en toneel. “Een vriendin omschreef de tekst als een maatschappij/menskritische, utopische, sciencefiction romcom. Bestaan die al? Als niet: nu dus wel.” 3 dec | bestel kaarten


All Over – Acts of Love | interview Marcus Azzini

5/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...