Lachen met volle mond

 

stand-up comedy diner

in Zinderinglees meer


Restaurant Zindering heeft sinds kort een eigen stand-up comedy dinershow: ‘Lachen met volle mond’! Hank van Bosstraten is als MC de verbindende factor met de niet eenvoudige opdracht een driegangenmenu en twee ervaren stand-uppers met elkaar te verbinden. Wie is Hank? 

Hank van Bosstraten

 • Leeftijd: 56 jaar. Getrouwd. Drie volwassen dochters (uitwonend)
 • Theaterervaring: stand-up comedy en theatertechniek
 • Werkt als programmeur (voor o.a. cabaret) bij Stadsschouwburg Utrecht
 • Favoriete cabaretier: alles tussen Toon Hermans en Andy Kaufman
 • Kan zich goed ergens in vastbijten (zie foto..!)
 • Kan slecht tegen gezeur, oneerlijkheid en inefficiëntie
 • Is trots op zijn deelname aan de drie grootste cabaretfestivals
 • Is er minder trots op dat hij geen van die finales heeft bereikt.
 • Website: ilovehank.tv 
   

Je hebt veel ervaring in de comedy-scene, als MC én als stand-upper. Met welke grootheden heb jij samengewerkt?

“Dat zijn er nogal wat. Ik realiseer me dat dit nogal blasé over kan komen. Betere vraag is misschien: met wie niet? Vooruit dan maar, in willekeurige volgorde van wat me te binnen schiet: Jan Jaap van der Wal, Thomas Acda, Raoul Heertje, Dolf Jansen, Lebbis (Hans Sibbel), Patrick Laureij, Arie Koomen, Rayen Panday, Javier Guzman, Philippe Geubels, Ronald Goedemondt, Daniël Arends, Eric van Sauers en zo kan ik nog wel even doorgaan.”

 

Hoe vermaak je het publiek?

“Ik ben energiek (red. Hank is niet te stuiten!) en maak veel mee. Overal waar ik kom, zoek ik naar lokale aanknopingspunten. Een publiek dat zich ergens in herkent, zal makkelijker met je verhaal meegaan. Actualiteit sijpelt er regelmatig doorheen. Daarbij zoek ik het liefst de randen op. Dat het publiek eigenlijk om iets moet lachen, maar dat niet meteen durft… Zeg maar de “oohhh”-reactie.” 

mond vol blok 3

Is de interactie met publiek-met-volle-mond anders?

“Zeker. In een ‘normale’ comedyshow is er sprake van een continue flow. Tijdens een diner is er sprake van een ‘onderbreking’ van die flow. De MC is er bij uitstek voor om die flow vast te houden, zodat een comedian daarvan kan profiteren. Aan de andere kant: bij een gangbare show gebeurt het wel eens dat een comedian ‘dood’ gaat. Dan is het ook de taak van de MC om de juiste sfeer weer terug te krijgen.”

 

Op welke manier ga jij eten en humor met elkaar verbinden?  

“Allereerst ga ik me verdiepen in het menu. Wellicht zitten daar leuke haakjes waar ik humor aan kan hangen. Daarnaast zal er ook publieksparticipatie zijn waarbij het eten soms het uitgangspunt is.”

 

Wat is voor jou de grootste uitdaging?

“Ervoor zorgen dat het publiek niet het gevoel krijgt van: “Ja, nou geloof ik het wel, ik wil nu eten.” Plus: dat ‘Lachen met volle mond’ vaste prik wordt in Zindering.”

mond vol blok 4

Welke stand-uppers maken hun opwachting bij de volgende editie?

“Dat zijn Wouter Monden en Roel C. Verburg. Wouter geldt als de beste roast-schrijver van Nederland, hij doet de warming-up bij Lubach op Zondag en is fulltime comedian. Roel is ook fulltime comedian, maar een geval apart binnen de stand-up scene: hij is de enige die standaard zijn gitaar meeneemt. Hij is elke week te horen op Radio Veronica met een actueel lied. Voor beiden geldt dat ze in alle situaties een goede performance weten neer te zetten.”

mond vol blok 4

Wie mag deze avond niet missen?

“Iedereen die in een relaxte sfeer, aan lange tafels, met elkaar een topavond wil beleven en houdt van goed eten en een smakelijke lach.”

 

Lachen met volle mond |
zo 15 dec | bestel kaarten 

Lachen met volle mond

7/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...