Kijkje achter de schermen: 

planning & productie

 

“Ik vind het heel leuk om bruggen te slaan
tussen verschillende partijen.”
 
– Peter Suierveld

 

 

 

 

lees meer

Als teamlid van de afdeling planning & productie heeft Peter zeer diverse taken. “Ik neem obstakels weg voor de uitvoering van een productie. Dat zie ik als mijn belangrijkste taak. De zoektocht naar het voor de vloer zo makkelijk en logisch mogelijk maken. Dus de beren op de weg zien én zorgen dat ze verdwijnen. Zo zijn de acteurs of muzikanten relaxed genoeg om een maximale performance te geven. Een selffulfilling prophecy: als iedereen het vertrouwen heeft dat het goedkomt, dan komt het ook goed.”

Kijkje achter de schermen met Peter_520

Hoe bewaar je het overzicht?

“Ik bekijk alles supergedetailleerd, dat zit in mijn aard. Dus voor een productie begint, maak ik altijd een vloerplan. De praatplaat noem ik dat. Want op basis daarvan ga ik praten met de spelers. Past dit in zijn of haar visie van de productie? Moeten we nog iets aanpassen? Wat zijn de echt noodzakelijke schakelmomenten? Want hoe minder changementen er zijn, des te mooier het geheel wordt. Dan ontstaat er een mooi, gestroomlijnd geheel.”

Wat is voor jou een uitdaging?

“Voor mij is het een uitdaging als er meerdere partijen zijn die een gelijkwaardige plek moeten krijgen in een productie. Zoals bij de seizoenpresentatie voor sponsors en vaste bezoekers. Het vergt veel praten om tot een gezamenlijke eenheid te komen. Ik vind het heel leuk om te zoeken naar wat er precies nodig is en bruggen te slaan tussen de verschillende partijen. Voor mij is een productie geslaagd als er niemand is die stress heeft gehad. Dat geeft mij een kick.”

Wat is voor jou een bijzondere plek?

“Het toneel van de Douwe Egbertszaal. Vanwege mijn geschiedenis als technicus. Ik heb daar 12 jaar gewerkt voordat ik bij de afdeling planning & productie ging werken. Het toneel is een mooie, logische en praktische plek. En het ruikt er zo lekker!”

Kijkje achter de schermen met Peter

10/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...