Honger
naar kennis?

 

 

 

 

 

 

Schuif aan bij een
theatercollege @ssbu

 

 

lees meer


Zet Boris Johnson het Verenigd Koninkrijk op het spel? Hoe ga je om met zware criminelen? Wat kun je doen om minder stress te ervaren in deze drukke tijd? Zoek je antwoorden op dit soort vragen, kom dan naar de theatercolleges. We lichten er drie uit die je zeker niet wil missen.

Honger naar kennis? _524

Order, order! In het Verenigd Koninkrijk heerst geen orde, maar chaos. Geen man verdeelt de Britten meer dan Boris Johnson, hét gezicht van de Brexit-campagne. Wie is hij? Historicus Arend Jan Boekestijn schetst een beeld van de politicus die door sommigen een politieke clown wordt genoemd maar door anderen wordt gezien als nieuwe Churchill. Kan Boris Johnson het land verenigen? Of is hij straks verantwoordelijk voor het einde van het Verenigd Koninkrijk? Volg het college Boris’ Brexit op 9 december en je bent weer helemaal op de hoogte! 

 

Pedagoog Minchenu Maduro is gefascineerd door de mens. In haar theatercollege ‘Levenslessen uit de gevangenis’ neemt ze je mee in een wereld waar andere wetten gelden: de gevangenis. Zelf groeide ze op in een buurt waar ze van kinds af aan werd geconfronteerd met zware criminaliteit. Al jong wist ze het vertrouwen te winnen van zware jongens, nu werkt ze met criminele veelplegers. In een ontwapenend en aanstekelijk college geeft zij het geheim prijs van haar succesvolle aanpak. Te zien op 24 april 2020.

 

Historicus, schrijver en journalist Rutger Bregman ging al twee keer viral. De eerste keer door zijn boek ‘Gratis geld voor iedereen’ en nu opnieuw met zijn nieuwste boek ‘De meeste mensen deugen’. In zijn theatercollege zal hij met overdonderend bewijs en verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie, laten zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte, maar juist tot het goede. Te zien op 8 juni 2020.

Win het boek ‘De meeste mensen deugen’

Wij mogen drie exemplaren weggeven van Rutger Bregmans boek. Kans maken? Stuur dan een mailtje naar actie@ssbu.nl en vertel wat jij onlangs voor aardigs hebt gedaan voor een ander.

Honger naar kennis?

Voor iedereen die iets wil leren en een leuke avond wil hebben, brengen we dit seizoen zijn er theatercolleges met over de meest uiteenlopende onderwerpen, gepresenteerd door sprekers die veel te vertellen hebben. Je kunt nog naar Erben Wennemars (6 jan), Joris Luyendijk (10 feb), Ben Tiggelaar (16 mrt) en Thijs Launspach (3 mei).

 

Honger naar kennis?

8/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...