lees meer

 

 

Back to Oz

We zijn onderweg!

 

Maandag 21 oktober, 10.00 uur in Theaterhuis de Berenkuil, het huisadres van Het Filiaal theatermakers. We komen bij elkaar voor de officiële kick-off van onze nieuwe kerstvoorstelling ‘Back to Oz’. Het is even schrikken bij binnenkomst. Wat een drukte. Zo’n veertig mensen vullen de ruimte waar de eerste lezing plaats zal vinden van het script van Don Duijns. Hoeveel? VEERTIG! En dan zijn de muzikanten van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag er nog niet eens bij… Straks staat er een cast van maar liefst zeventien mensen op het toneel. Maar achter de schermen zijn nog véél meer mensen actief om deze voorstelling tot stand te brengen. We lichten er een paar uit.

Monique Corvers is artistiek leider en regisseur van Het Filiaal theatermakers. Ze staat hier op de foto met schrijver Don Duijns. Tijdens de kick-off vertelt ze over de schrijver L. Frank Baum en hoe die met zijn verhalen over Oz de makers heeft geïnspireerd tot deze voorstelling. Ze vertelt over haar persoonlijke inspiratiebronnen en over hoe ze zich heeft voorbereid op dit project. Ze spreekt de wens uit dat iedereen die ‘Back to Oz’ straks in de Utrechtse schouwburg ziet, er met een beetje meer hart, verstand en moed uitkomt.

 

Hoofdrolspeelster Naomi van der Linden speelt de rol van Doortje, die in het stuk op wonderlijke wijze terechtkomt in Oz. Tijdens het Uitfeest in september werd ze geïnterviewd door onze kidsreporters Simeon en Teun.

 

Bekijk het filmpje  

 

Ontwerper Jan van Hoof toonde de schetsen van het toneelbeeld dat hem voor ogen staat. Zijn grootste uitdaging? Doortje in enkele seconden in een totaal andere wereld terecht laten komen. En hoe maak je een verbinding tussen de live geprojecteerde filmbeelden en de speelvloer?

In het toneelbeeld worden de prachtige maquettes van ’Stefanie Bonte verwerkt. Zij maakt miniatuurwerelden waarmee je heel verschillende verhalen kunt vertellen: soms lieflijk en mooi, soms eng en geheimzinnig. Natuurlijk geldt voor dit verhaal: eind goed al goed. Ook in de kostuums van ontwerper Dymph Boss zie je de verschillende werelden terug.

 

Componist Gábor Tarjan geeft alle hoofdpersonages een eigen, herkenbare sound. En Don Duyns schreef een totaal nieuwe tekst, gedestilleerd uit de vele verhalen van Frank L. Baum over Oz. ‘Back to Oz’ wordt een spektakel voor álle zintuigen. Dus geef je ogen en oren, je hart en je verstand straks goed de kost. Totdat het zover is, kun je via onze website en social media volgen hoe het artistieke team, acteurs en musici stap voor stap toewerken naar dé ideale wintervoorstelling.

Komende weken wordt er hard gerepeteerd. Eerst in de Berenkuil, later in de Paardenkathedraal waar meer ruimte is, zodat ook de muzikanten zich bij het gezelschap kunnen voegen. ‘Back to Oz’ wordt afgemonteerd in Lelystad, speelt een try-out in Veenendaal en is vanaf 19 december maar liefst tien dagen te zien in Stadsschouwburg Utrecht.

 

vanaf 19 dec | bestel kaarten  

Back to Oz

11/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...