Explore Festival
Explore Festival

Van 15 november t/m 2 december vindt Explore Festival plaats, dat in zeven steden in Nederland een reeks internationaal geprezen dans- en toneelvoorstellingen presenteert. Met een gedurfd programma van dans, theater en performance blaast het festival van 21 t/m 29 november ook een frisse wind door Stadsschouwburg Utrecht. Het programma, met voorstellingen uit Azië, Afrika en Zuid-Amerika, biedt niet alleen een onverwacht perspectief op actuele vraagstukken, maar is ook een kennismaking met nieuwe stijlen en vormen. Zo worden onze culturele codes en ons westerse denken in een verrassend nieuw licht geplaatst.

Vrolijk en anarchistisch

De openingsvoorstelling komt uit Chili en is een vrolijke en anarchistische provocatie van de culturele elite: ‘La Dictadura de lo Cool’ is een uitbundige satire op de zelfgenoegzame Chileense bovenklasse die in zijn eigen bubbel leeft. Een fenomeen dat zich ook in het westen steeds sterker lijkt te ontwikkelen.  

 

21 november | bestel hier je kaarten  

Grenzeloos theater

Naast de prikkelende maatschappijkritiek uit Chili, biedt Explore Festival een groots spektakelstuk uit China, een overzicht van het nieuwe Aziatische danslandschap en een inkijkje in de wereld van Marokkaanse ‘aïta’s’.

Daaromheen zijn er inleidingen, nagesprekken en een installatie met 88 videoportretten van Aziatische kunstenaars. Verruim je blik tijdens Explore Festival! 

 

Passe-partout

Bezoek alle voorstellingen voor € 55 (normaal € 85). bestel  hier  

Explore Festival

6/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...