Wist je dat?

De foyers zijn vernoemd

De Hekmanfoyer is vernoemd naar Joop Hekman, de ontwerper van het beeld en de fontein in het park van de schouwburg. De Zocherfoyer eert de Nederlandse architect en stedenbouwkundige Jan David Zocher, de Dudokfoyer is vernoemd naar architect Willem Marinus Dudok die de schouwburg heeft ontworpen in 1937 en de Escherfoyer dankt zijn naam aan graficus  Maurits Cornelis Escher  van wie een origineel werk is ingemetseld in een van de wanden. 

Technisch vernuft

Bovenin de toneeltoren staat voor 55.500 kg aan machines, de hijsinstallatie van het toneel herbergt ruim 18 km staalkabels en de Douwe Egbertszaal kan binnen een half uur volledig van aanzien veranderen door de heftribune. Vind je het leuk om meer te horen over onze technische snufjes, loop dan eens mee met een   rondleiding.

Vier je feest in de schouwburg

Heb je iets te vieren? Vergeet de schouwburg dan niet als feestlocatie. Bij ons kun je aanleggen met een bootje, dineren in restaurant Zindering, dansen tot in de late uurtjes in de Blauwe Zaal en daarbij heb je ook nog eens mooi uitzicht op het Lucasbolwerk en de Domtoren. Wil je meer weten, neem contact op met verhuur: 030-2324150.

Altijd uitverkocht? Welnee!

De schouwburg is een goedlopend theater en sommige voorstellingen raken snel uitverkocht. Toch zijn er regelmatig op de dag zelf nog kaarten beschikbaar; gezelschapsplaatsen of sponsorplaatsen waar geen gebruik van wordt gemaakt bijvoorbeeld. Houd onze website dus goed in de gaten of bel de kassa als je spontaan bedenkt dat je naar de voorstelling wilt!

Wisselende exposities in de foyers

Tot en met maandag 4 december a.s. kun je twee exposities bekijken in de schouwburg. In de Escherfoyer hangen foto’s  van Aline Bouma met de titel ‘Twaalf’ en in de Hekmanfoyer kun je het werk van Rombout Oomen bewonderen. lees meer  

Wist je dat?

8/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...