Zesdelige theatermarathon

over een op hol geslagen stad!

 

 

 

 

 

 

‘The Nation’ van Het Nationaal Theater

Regisseur Eric de Vroedt neemt je vijf uur lang mee in een enerverend verhaal vol spannende cliffhangers, actuele thema’s en geestige scènes, gesitueerd in de Schilderswijk in Den Haag. 

 30 november | bestel hier je kaarten  

Lovende recensies voor The Nation

De eerste drie afleveringen van ‘The Nation’ zijn in première gegaan tijdens het Holland Festival op 5 juni jl. en kregen lovende recensies: ‘sterk geschreven diamantjes’ ***** (Theaterkrant), ‘Met ‘The Nation’ levert Eric de Vroedt diepgravend entertainment’ ***** (NRC), ‘Briljant is vooral Mark Rietman die van de politieman een eng Koot & Bie-type maakt en vervolgens een proleet van een bouwmagnaat speelt.’ ****  (de Volkskrant) 

Waarover gaat de voorstelling?

In de Schilderswijk in Den Haag verdwijnt de elfjarige Ismaël. Iedereen lijkt een stukje van de puzzel te bezitten. Wat is de rol van de politie? Weet zijn radicaliserende broer meer? En wat is de rol van zijn pleegouders, met hun uitstekende contacten in de Haagse politiek? Aangewakkerd door de media staat iedereen als snel lijnrecht tegenover elkaar en verdwijnt één vraag langzaam naar de achtergrond: waar is Ismaël? 

Bekijk de eerste aflevering

Hoewel je theater natuurlijk pas goed beleeft als je er zelf deel vanuit maakt, kun je toch - om alvast in de stemming te komen - de eerste aflevering van de theaterthriller ‘The Nation’ bekijken. Deel 2 en 3 staan ook op YouTube.

Actrice Romana Vrede wint Theo d’Or

Een van de actrices in ‘The Nation’ is Romana Vrede. Voor haar rol in ‘Race’ won zij onlangs de Theo d’Or (de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol in een toneelstuk). In DWDD vertelt zij over haar nominatie voor de prijs en in de recensie in  NRC Handelsblad lees je waarom zij deze prijs zo verdiend heeft!  

Schilderswijk in Den Haag is de bron voor ‘The Nation’

Voor het schrijven van zijn zesdelige theaterserie ‘The Nation’ ging Eric de Vroedt praten met wijkagenten, buurtwerkers en jongeren in de Haagse Schilderswijk. De agent: „Ik heb Eric laten zien dat er misdaad is, maar dat ik nog nooit bang heb hoeven te zijn.” 
lees meer 

Zesdelige theatermarathon over een op hol geslagen stad!

2/16
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...