‘Alone@Home’ is een voorstelling voor iedereen 

Met een cast van jonge talenten en door de wol geverfde acteurs, een liveband, een goedgeschreven script én een ingenieus decor, heeft de muzikale theatervoorstelling ‘Alone@Home’ alle ingrediënten in zich om het perfecte uitje van deze kerst te worden. Op maandag 29 oktober stelde de cast zich voor aan de pers en maakten wij van de gelegenheid gebruik om Merel Pauw, Soumaya Ahouaoui en Martijn Fischer een aantal vragen te stellen.


Merel Pauw, net twee maanden afgestudeerd, heeft tijdens haar studie niet stilgezeten. Zo speelde ze al in ‘Gender’ van Toneelgroep Oostpool en richtte ze met haar klas het hiphopcollectief DIEHELEDING op. Pauw werd door producent Inge Bos gevraagd voor de rol van Puk. “Ik ken Inge al heel lang dus ze moest meteen aan mij denken bij deze rol. Puk lijkt een beetje op een jongetje. Daarnaast heeft ze een levendige fantasie. Daar wordt ze mee gepest. Maar ze is juist ook cool omdat ze zo zichzelf is. Of ik op haar lijk? Op de basisschool was ik wel de weirdo. En ik heb al vrij lang kort haar dus ik herken ook wel dat mensen zich daar tot moeten verhouden.”

 

Soumaya deed auditie voor de rol van Jip. “Jip is een perfecte pestkop, ze kan écht heel goed pesten. Stiekem is ze heel onzeker en vooral bezig met haar reputatie hoog te houden. Ik was zelf geen pestkop, maar ik hoorde wel bij het populairdere groepje.”

 

Martijn Fischer speelt de vader van Puk, een softe muzikant die optredens verzorgt op cruiseschepen en smoorverliefd is op de moeder van Jip. “Van de boeven speel ik de domme variant van de twee. Dat ligt me enorm goed. De droge humor is lekker spelen en daarnaast is de tekst (van Lucas de Waard en Daan Windhorst red.) goed geschreven. Bovendien is het plaatje erg leuk: ik met mijn 1 meter 35 naast Femke (Arnouts, zij speelt de moeder van Jip en de boef Vanessa red.) met haar 2 meter 10.”

 

Waar gaat ‘Alone@Home’ volgens jullie over?

Martijn: “Het gaat deels over pesten, over hoe egocentrisch ouders kunnen zijn en hoe creatief kinderen kunnen zijn om er toch iets van te maken.” Soumaya en Merel vullen aan: “Het gaat ook over samenwerken. Eigenlijk zitten er drie duo’s in de voorstelling, drie teams: de kinderen, de ouders en de boeven. Zij laten zien op welke manieren je een team kan zijn en dat het dus ook nodig is om samen te werken om ergens te komen.”

 

Wie moet deze voorstelling zien?

In koor: “Iedereen!”. Soumaya: “Het wordt een hele spectaculaire, mooie, lieve en ontroerende voorstelling met vooral ook veel humor. Gezinnen zullen zich er ook vast in herkennen.” Martijn: “De voorstelling is ook zeer geschikt voor mensen die helemaal niet theaterminded zijn. Het is toegankelijk voor een grote groep mensen, het maakt niet uit wie je bent. Daarbij, kerstmis is een gelegenheid bij uitstek om naar het theater te gaan. Dus kom onder die kerstboom vandaan en hup, het rode pluche in!”

 

‘Alone@Home’ is een coproductie van Stadsschouwburg Utrecht, Matzer Theaterproducties en Bos Theaterproducties

 

wo 19 t/m zo 30 dec | bestel kaarten 

 


‘Alone@Home’ is een voorstelling voor iedereen

2/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...