Programmeur Saskia Tilanus over Club NU

 

Saskia Tilanus is 26 jaar en werkt in de schouwburg als programmeur. Ze richt zich op twintigers en dertigers, voor wie ze Club NU bedacht.

Waarom heb je Club NU bedacht?

Ik ging natuurlijk een beetje onderzoek doen naar wat maakt dat jongeren de schouwburg niet zo weten te vinden. Wat ik het allermeeste terug hoorde was: het voelt als een risico. Dus helpen wij met kiezen! Dat je mee mag praten is een belangrijk onderdeel. We bieden verdieping en ontspanning door een borrel en een feestje.

Je hebt voor Club NU voorstellingen geselecteerd, waar heb je als programmeur op gelet?

Ik wilde dat het fris was en van goede kwaliteit. Ook heb ik gelet op verschillende genres, zodat je niet alleen toneel of muziektheater ziet maar ook andere genres. Daarnaast heb ik gekeken of het thema actueel is en of het aansluit op onze belevingswereld. We hebben serieuze onderwerpen, maar eind november ook een doldwaze comedy. Lekker een avond lol maken met verdieping in het voorprogramma: een college over humor!

 

Hoe selecteer je de mensen die in het voorprogramma spreken?

Ik bedenk eigenlijk eerst wat ik wil en dan wie dat kan doen en ik probeer dat ook een beetje divers te maken. De ene keer is het een lezing, de andere keer een workshop of een debat.  

 

Club NU leden kunnen ook advies krijgen over welke voorstellingen bij ze passen. Hoe komt zo’n advies tot stand?

Ik vraag eerst van wat voor genre ze houden. Gaan ze veel naar concerten, dan neig ik naar muziektheater. Houden ze niet van toneel, dan zoek ik iets anders of probeer ik het tegendeel te bewijzen. Daarna komt het thema aan bod, want waar zijn ze in geïnteresseerd? Ook belangrijk is hoe ze de voorstelling uit willen lopen: willen ze gelachen of iets geleerd hebben, of een goed verhaal om aan hun vrienden te vertellen? Dat maakt veel uit.

Club NU heeft ook een pubquiz, was dat al bedacht of is dat speciaal voor Club NU?

Het is wel bedacht voor hier en bedoeld voor iedereen, we hebben een pilot gedraaid vorig seizoen en het is heel erg leuk. Het is echt een pubquiz, je moet vragen beantwoorden en je kunt een prijs winnen. De acteurs doen ook een vragenronde, wat hilarisch is. Elke keer doen ze accentjes na of imiteren ze mensen en dan moet je opschrijven wie het zijn. Het is echt heel grappig. De toevoeging van die acteurs is dat ze bijvoorbeeld iemand uit het publiek pakken, waardoor het heel interactief wordt. Het hele publiek wordt betrokken en zo kom je ook meer te weten van de mensen die meedoen aan de pubquiz.

 

Nieuwsgierig geworden naar Club NU? Meld je hier aan, het kost maar een tientje

 

De serie voorstellingen van Club NU: 


Programmeur Saskia Tilanus over Club NU

4/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...