Op bezoek bij de
Nederlandse
Reisopera

 

De Nederlandse Reisopera is verhuisd en wij zochten hen op in hun nieuwe verblijf in Enschede, waar op dat moment hard werd gewerkt aan ‘Tosca’, die onlangs ook in ons theater te zien was. Ook werden we meegenomen in de voorbereidingen van de nieuwe productie ‘A little night music’.  9 april | bestel kaarten


fotoblok_Op bezoek bij de Nederlandse Reisopera _371

We namen een kijkje in het decor- en kostuumatelier, bij de repetities van ‘Tosca’ in het Wilminktheater en luisterden naar de inleiding. We mochten ook zelf aan de slag. Decorschilder Rob van Putten liet ons zien hoe je een simpele plank kunt omtoveren tot iets wat lijkt op marmer. Met vier tinten grijs gingen we creatief aan het werk. 

 

A little night music

Intussen waren vanuit Amerika de regisseur en vormgever van ‘A little night music’ in Enschede gearriveerd om ons meer te vertellen over die productie. Het is niet echt een opera, maar een musical kun je het ook niet noemen. Wat is het dan wel? Volgens de bevlogen jonge regisseur Zack Winokur creëert Stephan Sondheim zijn eigen genre, “een genre waar zeker ook humor in zit.” Belangrijkste thema van ‘A little night music’ volgens Winokur, is verlangen, vervuld en onvervuld. Vormgever Adam Charlap Hyman liet een maquette zien van het decor, waarin dit mooi tot uitdrukking komt: hij creëerde hij een prachtige open ruimte, volledig van rood fluweel.

Send in the clowns

Het bekendste lied uit A little night music’ is ongetwijfeld ‘Send in the clowns’, waarin het personage Desirée Armfeldt mijmert over de ironie en teleurstellingen van haar leven. Zack Winokur raadde ons aan dit nummer eens op YouTube te bekijken, gezongen door Judi Dench. Als we daar niet om moesten huilen…  In de Nederlandse versie wordt de rol van Desirée vertolkt door Susan Rigvava-Dumas, die al veel rollen op haar naam heeft staan, in opera én musicals.

di 9 april | bestel kaarten  

fotoblok_Op bezoek bij de Nederlandse Reisopera _371 COPY

Op bezoek bij de Nederlandse Reisopera

6/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...