De Zzzzzondag! Podcast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het tweede seizoen van Zzzzzondag! is alweer even begonnen. In de talkshow van Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken komen elke maand interessante gasten langs om te vertellen over wat hen bezighoudt. Muziek, wetenschap, eten, alles komt voorbij! Al die gesprekken, kennis en feitjes moeten natuurlijk vastgelegd worden, daarom introduceren we De Zzzzzondag! Podcast.

De eerste podcast bevat gesprekken met o.a. Jopie Bosua van 87. ’Ik ben niet bezig met de dood, behalve als ik aan mijn zolder denk die helemaal vol staat. Dan ben ik heel bang. Dat zooitje moet toch opgeruimd worden.” Haar levensdrift heeft ze in rituelen gegoten die ze dagelijks uitvoert. Zo zorgt ze elke dag minstens voor één plant en begint ze elke dag met een lied:

 

Kijk daar is de dag, de dag is leven, het leven zelf. Het duurt niet lang maar alle feiten en waarheden van het bestaan liggen er in besloten. De glansrijke groei, het glorieuze handelen, de kracht van de prestatie want gisteren is slechts een droom en morgen niet meer dan een visioen. Maar een goed geleefd vandaag maakt van elk gister een gelukkige droom en van elke morgen een visioen van hoop, dus daarom: kijk goed. Een nieuwe dag. Vandaag. Zondag 7 oktober - Jopie Bosua

De podcast biedt een mooie afwisseling van gesprekken en muziek om in de trein, onderweg of thuis naar te luisteren. Zo kun je in de eerste aflevering nagenieten van muziek van de band Faradays en vertelt paleoklimatoloog Margo Cramwinckel over het klimaat. Zij onderzoekt hoe dat er veertig miljoen jaar geleden uit zou hebben gezien én wat je met die kennis kunt doen. En weet je wat voor effect raar dansen heeft op mensen? Daarover vertelt Lotte Kok, winnaar van de Kunstbende-Taalprijs, die iedereen in beweging weet te krijgen. Tot slot zet wetenschapsjournaliste Gemma Venhuizen uiteen hoe belangrijk insecten zijn. Nieuwsgierig geworden? Je kunt het allemaal terugluisteren via De Zzzzzondag! Podcast. Maandelijks komt er een nieuwe aflevering bij.   

 

Beluister De Zzzzzondag! Podcast op Spotify of via  iTunes

De volgende Zzzzzondag! is op 2 december in Zindering. | bestel kaarten 


NIEUW: De Zzzzzondag! Podcast

14/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...