Dick Swaab 
voedt en prikkelt
ons brein in
theatercollege

 Win het boek 'Ons creatieve brein'  

 

 

 

 

 

Ons creatieve brein

Op maandag 10 december geeft emeritus hoogleraar, arts, neurobioloog en hersenonderzoeker Dick Swaab een theatercollege in de schouwburg. Swaabs boek ‘Ons Creatieve Brein’ staat hierin centraal. Net na de uitgave van zijn boek was Swaab te gast bij de Vlaamse talkshow Van Gils & Gasten. Bekijk de show om alvast in de stemming te komen.

 

Moet je gek zijn om een topkunstenaar te worden?

De charismatische én uitgesproken wetenschapper Dick Swaab zegt waar het op staat en toont wat ons tot mensen maakt: de interactie van hersenen met onze omgeving. Je krijgt in het college antwoord op veel vragen. Hoe kun je de ziekte van Alzheimer uitstellen? Waarom houd je van muziek? Wat gebeurt er met ons brein als we kijken naar kunst en cultuur? Op de vraag ‘Moet je echt gek zijn om een topkunstenaar te worden?’, antwoord Dick Swaab steevast: “Het hoeft niet, het moet niet, maar het heeft wel vaak geholpen.”

Mike Boddé begreep Swaabs boek helemaal

Cabaretier Mike Boddé heeft ‘Ons Creatieve Brein’ gelezen en helemaal begrepen. In het tv-programma Podium Witteman besluit hij alle moeilijk termen uit te leggen. Bekijk het filmpje.

Win Dick Swaabs boek ‘Ons Creatieve Brein’

Hoe heet het vorige boek van Dick Swaab? Mail je antwoord voor 8 december naar actie@ssbu.nl en maak kans op het boek ‘Ons Creatieve Brein’! Wij nemen contact op met de winnaar.

Zes theatercolleges

Dit seizoen presenteren we zes theatercolleges. Het college van Jelle Brandt Corstius is onlangs geweest. Je kunt nog naar: Lieven Scheire (7 jan),  Bas Haring (4 feb),

De 'Lastige kinderen? Heb jij even geluk' omdenkshow  (13 feb) en Sunny Bergman (15 apr) 

 

Ons creatieve brein

10/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...