Marianne loopt mee met onze technici

Als leek in de technische wereld mocht ik, stagiaire communicatie, een dagje meelopen met de afdeling techniek. Schoenen met stalen neuzen en een blauw poloshirt aan, en ik was klaar om aan te haken bij het team.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

'Met een kleine lift mocht ik mee naar boven, waar ik door de hoogte (7m!) met lichtelijk klamme handen aankwam.'

                                                                                                                                                                                               

voorbereiding
Vandaag bereiden we de voorstelling Paris-Berlin van Ellen ten Damme voor. Het team start om 13.00 uur met het lossen van de decorstukken die per vrachtwagen zijn aangekomen. De kisten worden gestructureerd per laag uit de wagen gehaald. Ondertussen maakt de chauffeur foto’s zodat we in de avond precies weten hoe we ze weer in moeten laden. Op elke kist staat een label, zo worden de onderdelen direct op het juiste deel van het toneel neergezet.   Als alle decorstukken op hun plek staan, wordt het licht gesteld op basis van het bijbehorende lichtplan, met filters en kleurcodes. Om het licht te stellen moeten we naar de brug boven het toneel waar de lampen aan hangen. Met een kleine lift mocht ik mee naar boven, waar ik door de hoogte (7m!) met lichtelijk klamme handen aankwam. Via headsets houden we contact met de lichttechnicus, zodat het licht volgens plan gesteld kan worden.

klaar voor de voorstelling

Alle voorbereidingen zijn gedaan en iedereen is klaar voor de voorstelling. Het team achter de schermen verspreidt zich, via de headsets houden ze contact en worden er aanwijzingen gegeven. Licht, geluid en de bediening van de trekkenwand werken nauw samen. Alles is tot in de puntjes voorbereid, zodat het publiek kan genieten van een vlekkeloze voorstelling. Wanneer het publiek weg is, begint de afbouw en worden alle decorstukken weer ingepakt en ingeladen. En dan begint het proces de volgende dag weer helemaal opnieuw! 

Attentie Fade out, GO!

 

win een rondleiding

Welke kleur shirts dragen onze technici? Mail je antwoord voor 8 december naar actie@ssbu.nl en maak kans op een rondleiding door een van onze technici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Licht, geluid, actie!

16/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...