Eindelijk weer open. Hoe heb je dat voorbereid?
“Het plan was om op 1 juni een veilig, zichtbaar en aangepast horecaconcept te realiseren, dat aan de ene kant typisch Stadsschouwburg was en tegelijkertijd écht horeca. Het moest een breed publiek aanspreken, passen in de geest van de nieuwe werkelijkheid. Maar het moest vooral een feestje voor de bezoekers zijn!”
Waren er ook tegenslagen of viel het mee?
“De beperkingen van de nieuwe werkelijkheid, zoals afstand houden, klinisch ogende maatregelen als desinfectiemiddelen en handschoenen, maken het in de basis niet makkelijker om het gezellig te maken. Echte tegenslagen in de uitvoering zijn er niet geweest, hoewel we graag gebruik hadden gemaakt van het grasveld, eventueel in samenwerking met omliggende horeca.”
“Tijdens het proces hebben we ons echt wel een paar keer zorgen gemaakt of de deadline haalbaar was, maar dat is goed gelukt. Sterker nog, in iets meer dan twee weken hebben we drie restaurants neergezet met een nieuwe menukaart, nieuwe dranken, we hebben personeel geïnformeerd over de aanpassingen, protocollen geschreven, de routing belegd, veiligheidsmaatregelen getroffen, de inrichting aangepast en nog veel meer.”
Wat is er veranderd?
“We moesten ons overal aan de anderhalvemeterregel houden, dus alles staat verder uit elkaar. Met vloerkleden, planten en chique potten hebben we het knusser gemaakt. In Zindering staat een heuse loungehoek op het podium. De garderobe is afgeschermd met prachtige stof met stijlvol bloemenmotief. Daar kan je nu op krukken heerlijk borrelen. De Zocherfoyer en het terras zijn speels ingericht met pallet-bloembakken tussen de tafels. Op alle locaties voeren we dezelfde menukaart met wat meer bistro-stijl-gerechten. En buiten op de terrassen staan vrolijke oranje parasols!”
Hoe is de opening gegaan op 1 juni?
“Het was een prachtige dag! Schitterend weer, een vol terras tijdens de verrassingsoptredens van Dolf Jansen en Eva Zingt. De sfeer was fijn, collega’s hadden zin om er weer tegenaan te gaan en de gasten waren blij dat we er weer voor hen waren. Later op de dag en avond hebben we toch nog rond de veertig bezoekers gehad voor diner of lekker borrelen.”
Toekomst, zomerplannen… wat zie je voor je?
“De onzekerheden die er nog steeds zijn, maken dat de aanloop en behoefte van bezoekers moeilijk te voorspellen is. We hebben daarom gekozen om met bescheiden middelen hoog in te zetten en er een feestje van te maken, afschalen kan altijd nog. Ik hoop dat onze inspanningen en het prachtige product dat er nu staat, gezien worden in de stad en dat iedereen langskomt!”