Met Wijn & Spijs op reis

een heerlijke verrassing

Op 10 juni nam Wijn & Spijs ons mee op reis langs Oostenrijk, Slovenië en Italië.

De avond begon met twee amuses: oester met Jakobidashi-vinaigrette ingelegde prei en koolrabi, gevolgd door een watermeloentaco met geitenkaascrème en granité van onze eigen ZinGin. Hierbij werd het eerste glas (witte) wijn geserveerd: Jakobi 2018.

Als voorgerecht kwam de friszure ceviche op tafel, gemaakt van lengrugfilet en ingelegde mosselen met een frisse kruidensalade met Thaise dressing. De wijn daarbij: de kruidige, witte  Gelber Muskateller 2018.

Kort na een live videogesprek met wijnmaker Michael Gross, vulde de geur van warme amandelen het restaurant. Gegrilde groene asperges met amandelen en gefrituurde kappertjes vormden het tussengerecht. Een passende keuze bij dit gerecht: de Haloze Blanc 2018. Wijnleverancier Hans kreeg het woord en vertelde over de wijnhuizen en bijbehorende verhalen.

Ondertussen werd de Colles 2017 ingeschonken, een witte wijn met een typisch, mineralig karakter. Waarna het hoofdgerecht geserveerd werd: licht gepekelde grietfilet in boter gepocheerd. Met daarnaast zeekraalstoof met spinazie en rucola, wulkensalsa en een beurre blanc van bleekselderij en wulken.

De avond werd anders afgesloten dan de vaste gasten van Wijn & Spijs van ons gewend waren: met een zoet dessert in plaats van kazen! De Italiaanse dessertwijn 'Pass the cookies, Di Lenardo' lag op de route van onze reis. Daarna kwam het volgende dessert: geblakerde bloedsinaasappel met hangop van schapenyoghurt, gekonfijte gember, bloedsinaasappelsorbet en olijfolie, geserveerd met een krokant cookie! Een knapperige afsluiter van een heerlijke avond.

Wijn & Spijs verslag 10 juni

11/18
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...