We mogen je nog niet ontvangen en missen je enorm. Daarom weer een reeks online tips.

OPEN NITES

 

NITE biedt 5 nieuwe makers de kans om nieuw werk te maken voor het online platform NITE Hotel. Hun werk is de hele maand maart online, on demand te ervaren. 7 dagen per week, 24 uur per dag. Welkom in de wereld van deze makers, die juist nu zoeken naar nieuwe vormen om te maken en naar contact. 

speellijst en kaarten 

 

blok 1

Yellow - The Sorrows of Belgium II : REX

NTGent 

 

Regisseur Luk Perceval zoomt in zijn trilogie 'The Sorrows of Belgium' in op drie donkere passages uit het Belgische verleden. In deel II 'Yellow' neemt hij de Vlaamse collaboratie tijdens WOII onder de loep.

1933-1936. Een jonge generatie droomt van een nieuwe wereldorde. Vanaf 1941 sluiten velen van hen zich aan bij de nazi-ideologie en trekken zelfs naar het Oostfront. Zijn ze misleid? Waren ze werkelijk zo naïef?

11 mrt | kaarten 

 

blok 2

Peachez online 

Toneelgroep Maastricht

 

Porgy Franssen en Sofie Porro  spelen de hoofdrollen in de bloedstollende reconstructie van de roman ‘Peachez’ van Leonard Ilja Pfeijffer. Een professor krijgt op een dag een mailtje van ene Sarah Peachez. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling en de professor vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt. 


speellijst en kaarten 

blok 3

Wit Konijn Rood Konijn

Soumaya Ahouaoui

 

Op 13 maart vieren we de kracht van theater met de toneelhit ‘Wit Konijn Rood Konijn’ van Nassim Soleimanpour. Om 20.00 uur (lokale tijd) gaat in 30 verschillende landen een acteur het toneel op, om een tekst te spelen die hij of zij nooit eerder onder ogen kreeg. In onze Blauwe Zaal is het Soumaya Ahouaoui die onvoorbereid zal beginnen aan een eerste lezing, die meteen ook de definitieve uitvoering is. Als een ode aan het eenmalige, het niet-herhaalbare van theater.

13 mrt | kaarten 

 

blok 4

Souls made apparent

NDT 2 
 

‘Souls made apparent’ brengt enkele van de technisch meest uitdagende en theatraal veeleisende NDT-makers in één avond samen. Naast een wereldpremière van associate choreographer Marco Goecke presenteren de jonge dansers van NDT 2 het werk 27’52’’ van meesterchoreograaf Jiří Kylián. 

18, 19 en 20 mrt | bestel kaarten | kaarten  

 

blok 5

Oedipus

ITA

 

'Briljante regie van Robert Icke.’ - NRC ★★★★

 

De Brit Robert Icke  maakt naam met spraakmakende bewerkingen van klassieke stukken. Voor en met het ITA-ensemble maakte hij een moderne versie van Sophocles’ Oedipus, waarin Oedipus een politicus anno nu is die achter het grootste geheim van zijn leven komt. 

 

21 mrt | kaarten 

blok 6

FRAMED

Conny Janssen Danst

De nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst is een filmisch mozaïek van verhalen. Via filmbeelden en livedans zoomt ‘FRAMED’ in op de kleine levens van twaalf personages, ieder in zijn eigen ruimte. Ogenschijnlijk hebben ze niets met elkaar te maken totdat duidelijk wordt wat hen verbindt, waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen.

24 en 25 mrt | kaarten  

 

blok 7

Let's stream

4/19
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...