Studeren
in Zindering

Ons restaurant is gesloten,
maar open voor studerende medewerkers

lees meer

 

 

Hoe is het om te studeren tijdens de lockdown? En om zonder werk te zitten omdat je een bijbaan hebt in de horeca? We vroegen het aan de studenten Anne en Tom, die bij ons werken als algemeen medewerker.  Op dit moment kunnen ze geen heerlijk wijntje voor je inschenken in Zindering of je jas aannemen bij de garderobe, toch zijn ze nog vaak te vinden in de schouwburg. Zindering biedt hen de ruimte om in het restaurant te komen studeren, om even op een andere plek te kunnen zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anne (24 jaar) werkt in betere tijden veel in Zindering, nu is ze druk bezig met haar afstudeerscriptie voor de master wetenschapsfilosofie. Ze maakt graag gebruik van Zindering als studieplek. Het zorgt voor een beetje variatie in de dag, die vaak bestaat uit een rondje wandelen, veel lezen en schrijven aan haar scriptie en af en toe samen met vrienden studeren. “Het doet goed om nu ergens heen te kunnen gaan” vindt Anne, “en het is fijn om mee te krijgen wat er nu speelt, zoals de Wijn & Spijs Home Editions.”

 

Anne mist wel de drukke avonden in Zindering waarop ze samen met collega’s moest rennen om alle gasten op tijd hun koffie en thee te serveren, voordat de voorstelling zou beginnen. “Het voelt nu gek om met meer dan twee personen in een grote ruimte te zijn. Maar het is ook gezellig om weer eens andere mensen te spreken. Allemaal op afstand uiteraard!” 

Ook Tom (21 jaar) maakt graag gebruik van de mogelijkheid om te studeren in Zindering. Hij is bezig met de laatste vakken voordat hij in april aan zijn bachelorscriptie Biologie begint. Toen de schouwburg nog open was, kon je hem regelmatig tegengekomen achter de bar van Mevr. Dudok, bij de garderobe of als zaalwacht. Nu is hij vooral te vinden in het studentenhuis dat hij deelt met negen huisgenoten. “Naast kleine irritaties zijn we door de lockdown vooral een hechter huis geworden.” Tom studeert vaak samen met zijn huisgenoten in hun gezamenlijke woonkamer. “Ik vind het een super initiatief dat de algemeen medewerkers nu mogen studeren in Zindering. Het is een lichte, fijne plek en er is natuurlijk gratis koffie en thee. En zo zie ik ook mijn collega’s nog af en toe, wat fijn is want we zijn een hecht team.”

 

Tom en Anne zien er naar uit om je hartelijk te ontvangen zodra de schouwburg weer open gaat. Voor nu wensen wij hen veel succes met het schrijven van hun scriptie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Studeren in Zindering

5/19
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...