25 t/m 27 nov | kaarten te koop vanaf 27 augustus

musical Come From Away

saamhorigheid in onzekere tijden

Wat zou jij doen? Als je zo’n 7.000 nieuwe buurtbewoners krijgt? Hoe handel jij in een crisissituatie als het er echt op aankomt? Theater Alliantie bewerkte de musical 'Come From Away', het waargebeurde verhaal over de bewoners van een klein Canadees stadje die plotseling worden geconfronteerd met de gevolgen van de Amerikaanse aanslagen van 11 september, nu 20 jaar geleden.

 

het verhaal
Op 11 september 2001 worden de bewoners van het stadje Gander geconfronteerd met ruim 7.000 nieuwkomers. Die dag werd het Amerikaanse luchtruim gesloten en landden 38 vliegtuigen noodgedwongen in het Canadese stadje. De plaatselijke bevolking slaat de handen ineen om de gestrande passagiers voor meerdere dagen op te vangen en te verzorgen.

 

gebaseerd op getuigenissen van reizigers en inwoners

Come From Away’ is een Canadese musical uit 2015 met boek, muziek en tekst van Irene Sankoff en David Hein. De musical is gebaseerd op de getuigenissen van zowel de gestrande reizigers als de inwoners van Gander. De geheel nieuw gemaakte Nederlandse versie van ‘Come From Away’ met onder andere Willemijn Verkaik, Rosalie de Jong, Wim van den Driessche en Robbert van den Bergh is vanaf november in de theaters te zien, ook bij ons in de schouwburg.

 

Alvast een voorproefje of meer weten? Bekijk het optreden van Willemijn Verkaik bij Tijd voor Max via Youtube  Of beluister de podcast van Frontrow met Willemijn Verkaik en regisseur Antoine Uitdehaag. 

Musical Come From Away

11/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...