Expositie ‘Vaart’

van Herman van Veen

 

 

lees meer


Je kent Herman van Veen begrijpelijkerwijs vooral als theaterfiguur. Weinigen weten dat hij zich in de laatste twintig jaar heeft ontwikkeld als een opmerkelijk en hoog gewaardeerd schilder in binnen en buitenland. Tijdens zijn voorstellingen in september hebben wij het voorrecht een aantal van zijn nieuwe opmerkelijk kleurrijke en abstracte werken te tonen. ‘Het zijn kleurrijke abstracte doeken die in één stevig handschrift doorgewerkt zijn, daarin zie en voel je zijn taligheid, het handschrift, de muzikaliteit, er zit een flow en een ritme in; het werk is masculien en tegelijkertijd is het ook gevoelig en enorm lichamelijk.’ Zo omschreef kunsthistoricus Jan Rudolph de Lorm (Museumdirecteur van Museum Singer Laren) de recente werken van Herman van Veen.  

 

Herman van Veen, de schilder.

Herman van Veen is na de dood van zijn ouders, nu bijna twintig jaar geleden, gaan schilderen. Zijn werken zijn kleurrijke abstracte verfvelden die geen afbakening verdragen. Herman werkt zo intensief aan een schilderij als hij zingt en speelt. Hij exposeerde onder anderen in Parijs (Espace Pierre Cardin), Kaapstad, Brugge, Antwerpen (Two of a kind met Robert Helsmoortel), Museum Singer Laren, Stralsund (Spiegelungen met Friedensreich Hundertwasser), Leeuwarden (Natuurmuseum Fryslân). In Wenen hangt in de Stephansdom zijn schilderij Het blauwe kruis. Hij heeft een vaste expositieruimte in het Herman van Veen Arts Center in Soest en is nu met zijn kleurrijk abstract werk ook te zien aan de muren van Schouwburg Utrecht. 

 

Sinds november 2012 is het Herman van Veen Arts Center, gelegen in het hart van een bijna 100 hectare groot natuurgebied in Soestduinen Nederland, ‘een droom in uitvoering’. In de Gallery van het Herman van Veen Arts Center hangen doeken die vaak nog maar net het schildersatelier van Herman van Veen verlaten hebben. www.hermanvanveenartscenter.com

 

De expositie is van 3 sep tot 18 okt te zien in de Zocherfoyer, Hekmanfoyer en de Escherfoyer.

 

foto: Ingrid Verbraeken

Schilderijen waarin het licht wordt gevangen

8/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...