Stadsschouwburg Utrecht Mooier dan ooit

start verkoop voorstellingen september en oktober | 18 juni 10:00 uur


lees meer

 

 

 

September verrast!

 

Na de zomer gaan we vliegend van start met o.a. muziek, cabaret, dans en toneel. Hieronder vind je een selectie uit de bomvolle, zinderende maand september.

Poëtisch én lichtvoetig

Het toneel van ‘Beneden de rivieren’ is een tuin in Zuid-Limburg. Een zoon wil daar het as van zijn vader verstrooien, maar dan loopt vader de tuin in. Wat volgt is een gesprek waarin vader en zoon genadeloos met elkaar afrekenen, of is het een poging tot verzoening?

8 sep | bestel kaarten 

blok 1

Landelijke rust en menselijk rumoer

Na een periode van afzondering in een Zeeuws dorp met veel kennissen, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden heeft rasechte stedeling Alex Roeka weer genoeg liedjes en verhalen voor een nieuw theaterprogramma: ‘Rauwe Genade’

 

9 sep | bestel kaarten 

blok 2

Vlees, vis, wal en schip 

Het gaat goed met Andries Tunru, die je wellicht al kent van onze pubquiz, als gastheer van Lachen met Volle Mond of als finalist van ‘De Slimste Mens’. In zijn debuutprogramma ‘Vlees, vis, wal en schip’ wil hij alles tegelijk: hollen én stilstaan, vrouwen én vastigheid. Sneller, beter, verder, meer. Maar waar vind je dan nog rust? 

14 sep | bestel kaarten  

blok 3

Concert over dementie

 ‘Vergeten’ van het Nederlands Kamerkoor en Arjen Ederveen is een reis door de uithoeken van de dementerende geest, op de golven van muziek. Met muziek van o.a. Johannes Brahms, David Fennessy, Kaija Saariaho, Matijs de Roo en teksten van Spinvis.

16 sep | bestel kaarten 

 

blok 4

Angst voor middelmatigheid

Romanschrijver en journalist Nina Polak debuteert in het theater met ‘Een vrouw blijft thuis’, speciaal geschreven voor actrices Ariane Schluter en Sophie van Winden. Zij spelen een weduwe en haar stiefdochter, een familieband die - op een hoop clichés na – tot op heden maar weinig is onderzocht. 

22 sep | bestel kaarten 

blok 6

September verrast!

3/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...