Kerst in de keuken 

– hoe beleeft chef-kok Remco Vellinga de kerstdagen?

lees meer


Om je bezoek aan 'Erik of het klein insectenboek' compleet te maken, kun je in de schouwburg terecht voor een high tea in Mevr. Dudok of een diner in Zindering. Voor kinderen is er dan een speciaal driegangenmenu (met of zonder geroosterde krekels ;-) ). Hoe beleeft onze chef-kok Remco Vellinga, die zelf jonge kinderen heeft, de kerst? 

Wat betekent kerst voor jou, Remco?

“Omdat ik al heel lang kok ben, betekent kerst voor mij altijd heel hard werken.”

 

Wat mag er absoluut niet ontbreken tijdens het kerstdiner?

“Als ik dan een dag vrij heb tijdens kerst, dan mogen de mensen die ik liefheb natuurlijk niet ontbreken. Voor de rest is het allemaal maar bijzaak. Ik vier kerst het liefst zo sober mogelijk, maar dan wel met een goeie fles drank.”

 

Als je een kerstmenu voor Zindering bedenkt, wat vind je dan belangrijk?  

“We proberen zoveel mogelijk met producten van dichtbij te werken, van betrouwbare en eerlijke leveranciers. Maar de grootste winst maak je natuurlijk als mensen die geen vegetariër of veganist zijn, er bij hun keuze uit het menu toch voor kiezen om dat stukje vlees of vis te laten liggen. Dus ik zie het momenteel als m’n grootste uitdaging om de vegetarische of plantaardige gerechten naar een steeds hoger plan te tillen. Wat ook steeds beter lukt. 

 

Bovendien bedienen we niet alleen de mensen in het restaurant, we verzorgen tijdens de kerstproductie ook tien dagen lang het crewdiner voor de artiesten, technici, avondpersoneel en bediening. Dit doen we alweer een paar jaar geheel vegetarisch, en steeds vaker zelfs veganistisch. En dan heb je het toch over zo’n 60 man per avond. Reken maar uit.”

Kerst in de keuken remco_819

“Niets zo moeilijk als koken voor kinderen”

Kun je al iets vertellen over het kerstmenu?

“Het menu voor bij de avondvoorstellingen kun je al op onze website bekijken. Omdat er veel middagvoorstellingen op de agenda staan, zullen we op die dagen een uitgebreide high tea serveren in Mevr. Dudok. Met voor elk wat wils, zoals kerstbrood, taartjes, sandwiches, quiches en kroketjes.

 

De allergrootste uitdaging bij het maken van het menu is dat we tijdens de kerst te maken krijgen met de moeilijkste gasten die er zijn: de kinderen. Want er is niets zo moeilijk als koken voor kinderen. Dat ondervind ik momenteel thuis bijna iedere dag. Probeer maar eens wat te verzinnen wat niet begint met een P. Patatjes, pizza, pannenkoeken, pasta, poffertjes enz. Maar ja, patatjes zijn ook groente zeg ik dan maar, hahaha!”

Bij de avondvoorstellingen (21, 22 en 28 december) kun je vanaf 17.00 uur dineren in Zindering. Bekijk hier de menukaart, inclusief het kindermenu. Bij de matinees kun je tussen 13.00 en 15.00 terecht in Mevr. Dudok voor een high tea.

Kerst in de keuken remco

9/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...