Tips voor
‘prettige’ feestdagen

 

lees meer


 

De feestdagen komen eraan en bij ons zit de stemming er al goed in. We verheugen ons op ‘Erik of het klein insectenboek’ en alle vrolijkheid die zo’n familievoorstelling met zich meebrengt. Maar die winterse dagen zijn niet vanzelfsprekend voor iedereen een feest. Wij vroegen een aantal theatermannen naar hun tips om de feestdagen zonder kleerscheuren door te komen. Hieronder lees je die van Daniel Cornelissen, een van de acteurs uit ‘Snowponies’, “misschien wel het leukste kerstfeestje van het jaar” (AD ). De tips van Dolf Jansen en Op Sterk Water vind je verderop in dit Maggezien. Doe er je voordeel mee, en een voorstelling bezoeken is natuurlijk altijd een goed idee...

bepaal op tijd naast wie je wil zitten
“Omdat ik er al een paar jaar niet meer in geloof, kan ik nooit wachten tot Sinterklaas weer naar huis is. Want dan begint voor mij de voorpret van Kerst, het lekkerste feest van het jaar. Het liefst plan ik de weken rondom Kerst vol met kerstdiners. Maar die diners kunnen doorgaans erg awkward zijn. Ik deel graag een paar tips om dit te voorkomen: Bepaal voor je aankomst op het kerstdiner al waar je aan tafel gaat zitten en plan dit zorgvuldig. Want niks is erger dan weer uren de bitcoinverhalen van oom Rob aan te moeten horen terwijl je met nicht Stefanie ook over het laatste seizoen van B&B Vol Liefde kan roddelen. Kom dus niet te laat, zoek je tafelpartner op en ga vast zitten voor de rest van de familie plaats heeft genomen. Neem je je nieuwe liefde mee naar je familie? Pas dan op, dit kan het einde van je prille relatie betekenen. Informeer je partner op voorhand al zo gedetailleerd mogelijk over de ongemakkelijke situaties die jullie sowieso te wachten staan. Denk hierbij aan de ‘onbedoeld’ homofobe uitspraken van tante Ria of het SS-verleden van opa Ruud dat toch altijd weer ter sprake komt."

foto_breed blok

neem eens een karaokemachine mee

"Dat Jezus geboren is met Kerst is mooi meegenomen maar laat het de avond niet overheersen. Houd het in gesprekken op 3% godsdienst en 97% politiek, klimaat en B&B Vol Liefde. Oppert iemand om een kerstfilm te kijken, doe dan je best dit idee zo snel mogelijk de kop in te drukken. Probeer eens wat anders en neem bijvoorbeeld een karaokemachine mee of doe de afwas met een blinddoek om, da’s pas lachen!”

Snowponies

Alex Klaasen, Daniel Cornelissen e.a.

 

De Alex Klaasen Revue keert deze winter terug met de hilarische kerstshow ‘Snowponies’. Een combinatie van hilarische sketches en muzikale hoogtepunten, alles geheel in kerstsfeer. Je ziet een clubje ‘woke’ kerstelfen en een heuse battle tussen de os en de ezel, Alex deelt kerstpakketten uit, kookt een achtgangen-kerstdiner voor de hele zaal en presenteert zijn nieuwe kerst-cd ‘Santa Klaasen’.

wo 4 januari 16.00 uur & 20.00 uur | bestel kaarten 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips voor ‘prettige’ feestdagen

4/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...