“Wees lief voor elkaar”

Eindejaarstips van Dolf Jansen

 

“Ik doe niet echt aan kerst. Ik doe eigenlijk aan vrij weinig bijeenkomsten die vanuit een soort sociale of (familie)druk worden opgelegd. En wat de eindejaarsperiode betreft, daar heb ik al vierendertig jaar een perfect excuus voor:

 

Ik moet spelen.

 

Prachtig toch, als je werk spelen is, als spelen je werk is. Waarbij opgemerkt dat er in de loop van dit najaar ook weken zijn geweest waar ik in een tijdsspanne van zeg zes dagen, in Brielle, Santpoort, Dordrecht, Oostzaan, Kampen én in Den Helder moest optreden. En tussendoor natuurlijk in Utrecht en Hilversum voor wat radiodingetjes. Dan kan ik je verzekeren dat ik er na zo’n serietje spelen toch wat vermoeid uitzie.

 

Maar goed, kerst.

 

Wees lief voor elkaar, eet geen vlees als het even kan, praat alleen over politiek, de klimaatcrisis of over de opstelling van Oranje als je van tevoren weet dat je het met elkaar eens bent. Draai minimaal één keer ‘Lonely this X-mas’ van Mud en, ik zei het al, wees lief voor elkaar.

 

Oh ja, als je de mogelijkheid hebt om nog voor de feestdagen mijn ‘Oudejaars 2022 - Flitsbezorgd’ te zien (bijvoorbeeld op 10 december in de onvolprezen Utrechtse schouwburg) dan heb je genoeg om over (na) te praten, tussen de vele gerechten en glazen topwijn door. En natuurlijk wens ik iedereen alvast een vredig, vreugdevol en very happy 2023.”

 

Oudejaars 2022 | Flitsbezorgd
za 10 december 20.00 uur

Wees lief voor elkaar

10/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...